“Just because you are struggling doesn’t mean you are failing”

Deze quote moest ik wel duizend keer lezen, aanhoren en tot me laten doordringen. Een hele diepe, krachtige en waardevolle quote. De kracht in mij was namelijk onzichtbaar de afgelopen tijd, deze had ruimte gemaakt voor de gedachte “Sou, je hebt gefaald”

Het begon allemaal na mijn trouwerij, ik switchte van sportschool, at af en toe lekker een gebakje als kersverse bruid en de avondjes voor de buis waren ook niet saai. Heel veel gezelligheid, maar ook heel veel calorietjes. Moet kunnen zou je denken na al die jaartjes trainen en gezond eten. Zeker weten waar, maar met mate én als je daarnaast gewoon je leefstijl behoudt. Alleen dat laatste, dat deed ik niet. Ik vond de nieuwe sportschool niet leuk en ging al bijna niet meer (terwijl ik voorheen 5x sportte) en vond het allemaal wel gezellig zo! Totdat ik voelde dat een blousje te strak zat bij mijn armen én er paniek ontstond in mijn hoofd! Ik kwam nooit aan en als ik aan kwam dan merkte ik dat bij mijn heupen en billen én niet bij mijn armen. IK MOEST AAN DE BAK! Dit kon niet langer!

Dus besloot ik weer een challenge te gaan doen, te sporten en goed op mijn voeding te letten. Dat ging voor een paar weken goed, totdat ik van de dokter een medicijn kreeg (tegen schimmel in mijn teen)  Het medicijn had zulke heftige bijwerkingen! Ik had totaal geen honger meer, menstrueerde opeens niet meer en wisselde continue van stemming. Over de gehele dag kon ik na het ontbijt alle maaltijden overslaan. Nadat het medicijn was uitgewerkt kreeg ik enorme honger en trek in alles wat eetbaar was. Ik besloot na mijn vakantie mijn leefstijl weer op te pakken.

Niet wetende dat mijn vakantie in het teken stond van babykriebels, babyvisioenen en babydromen. Mijn hart verlangde naar een baby, het was tijd voor een kindje. Wat ik niet had verwacht is dat ik zo snel zwanger zou worden, voordat ik het wist had ik al last van zwangerschapsmisselijkheid. Ik kon weer niets eten, het enige wat er in kon waren boterhammen met kaas.

Mijn zwangerschap was vreselijk voor mij, vreselijk in de zin dat ik mijn lichaam zag veranderen (ben zeker niet ondankbar voor deze zegening). Ik kwam aan op de weegschaal, mijn buik werd dikker en mijn lichaam groter. Dit alles zorgde ervoor dat ik angstig werd, bang om weer net zo als vroeger te worden. Bang om weer die “dikke Souhela” van vroeger te worden. Ik werd depri en telde af richting de bevalling om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen en af te rekenen met die overtollige kilo’s.

De afspraak met mijzelf was om zes weken te herstellen van de bevalling om vervolgens weer aan de bak te gaan. Ik moest en zou weer fit worden, dat gevoel wilde ik terug, voor mezelf en voor mijn baby’tje. Zo gezegd, zo gedaan. Ik begon met het inhalen van de ramadan en vanuit daar het oppakken van mijn healthy lifestyle.

Het ging mij makkelijk af, ik rolde er zo weer in. Ik was weer lekker aan het sporten, gezond aan het eten en voelde me daardoor al stukken beter! Ik voelde me weer lekker in mijn lijf. De vegan challenge maakte me nog sterker in de ramadan, ik verloor maar liefst 6kg aan het einde van de ramadan, mijn discipline was on fire.

Én zo ging ik door, totdat ik open paar maanden later op de weegschaal ging staan en zag dat ik geen enkele gram was afgevallen. GEEN ENKELE GRAM! Ik was eerder juist aangekomen. HUH, HOE DAN?

Ik kon het antwoord nergens vinden, ik at gezond, bewoog en sliep voldoende. De grootste elementen waren voor mijn gevoel in balans.  Ik merkte dat het mij demotiveerde. Maar dat wilde ik niet, ik ben geen opgever, dus ik ging verder. Ondertussen was er wel iets anders aan de hand; mijn menstruatie bleef weg, van de ene maand op de andere maand. Het eerste wat in mij opkwam was, ben ik zwanger? Dat kon niet! Na twee maanden en een aantal negatieve testen besloot ik de dokter te bellen. De dokter deed niet veel, ik werd getest op een zwangerschap en daarna kon ik weer naar huis. Het was normaal dat vrouwen na een zwangerschap even niet konden menstrueren.

Inmiddels vier maanden verder (november 2019) had ik nog niet gemenstrueerd en ook op de weegschaal was er niks veranderd. Ik kwam alleen maar aan. Zo ongelofelijk vervelend. Ik bleef me maar van alles afvragen. Hoe kon dit? Ik besloot de menstruatie en mijn gewicht met elkaar te verbinden en belde weer de dokter op Ik kon langskomen en een bloedtest gaan doen. Uit het bloedonderzoek kwamen geen vreemde dingen, aldus de arts. Ik vond het maar vreemd dat er zo makkelijk met mijn klachten werd omgegaan. Ik moest het maar afwachten, als het bij zes maanden nog niet op gang was gekomen mocht ik de dokter weer bellen.

Misschien raad je het al, ook na zes maanden bleef het weg. Ik mocht weer bij de dokter komen. Dit keer vroeg ik zelf om advies en wachtte ik niet op wat de dokter mij ging vertellen. Ik vroeg om een verwijzing naar het ziekenhuis, ik wilde graag weten of alles nog werkte daar beneden. Ik had dan geen fijne ervaring met de zwangerschap, maar ik wil zeker nog wel een broertje of zusje voor mijn Nouayra (in sha Allah).

In het ziekenhuis konden ze elhamdoulilah geen vreemde dingen vinden, echter hadden ze nog steeds geen verklaring voor het uitblijven van mijn menstruatie. Ik zou een herstel kuur krijgen en daarna moest ik maar even stoppen met het slikken van anticonceptie en afwachten hoe mijn lichaam daarop zou reageren.

Ondertussen merkte ik nog steeds vrij weinig verschil aan mezelf. Hoe kon ik nou niet afvallen? Het maakte me gek! Iedereen de ik sprak en tegenkwam, vroeg ernaar; “Hoe gaat het met afvallen? Hoeveel ben je al kwijt?” Ik was en ben het gezicht van Lose your weight with Sousou, hoe kan ik nou niet succesvol afvallen en anderen dit adviseren? Ik bleef maar piekeren en nadenken en kwam langzamerhand in mijn eigen cirkel vast te zitten.

En daar was corona. De sportscholen moesten dicht en ik zat thuis. Bad timing, want al dat gepieker zorgde voor extra vreten s’avonds. Al heel snel kon ik mij gelukkig motiveren om thuis aan de slag te gaan. Als ik dit zou voortzetten zolang we in thuis quarantaine zitten, zou ik bij het einde aan tonnetje rond worden! Dus kon ik mijzelf tot thuis sporten zetten en ging ik letten op wat ik at. Ik begon me weer lekker in mijn vel te voelen en ging eindelijk menstrueren na een half jaar tijd!

Happy me dacht ik, want ik dacht dat als ik weer ongesteld zou worden ik weer zou kunnen afvallen. HELAAS was dat niet het geval, want na de ramadan (inmiddels ramadan 2020) was ik weer zwaarder op de weegschaal. Dat was de druppel, ik kon het niet meer. Alles wat ik deed, werkte niet meer. Ik viel niet af. Ik zal altijd hetzelfde blijven zoals ik nu ben. Voor altijd die dikke Souhela waar ik eigenlijk vier jaar terug mee had afgerekend..

Én daar was eten. Mijn grootste troost, maar tegelijkertijd ook mijn grootste vijand.  Ik wilde niets meer met gezond eten te maken hebben. Waarom zou ik het eten als het toch geen effect heeft? Niets hielp, dus laat me lekker eten waar ik zin in heb. Vreeeetbuien, chocola, chips, ijs, elke avond had ik er weer last van én na elke vreetbui dacht ik morgenochtend ga ik het weer proberen. Morgenochtend ga ik weer gezond eten, want dit eten heeft me echt misselijk gemaakt.

Als je gezond gaat leven, merk je na een aantal weken al verschil. Als je ongezond gaat eten, merk je dat NOG SNELLER. Ik voelde me opgeblazen, zag dat mijn lichaam nog meer vocht vasthield en ik was super emotioneel. Als ik in de spiegel keek, zag ik mezelf dikker worden. Ik vond mezelf zo lelijk en ik  schaamde me zo erg als ik ongezond at of iets ongezonds kocht in de winkel. Het ongezonde eten deed me al helemaal niet veel goeds. Ik durfde er met niemand over te praten…

Zo ging het ruim twee weken. Tijdens een picknick met dierbare vriendinnen kwam ik ter sprake. Wat is er aan de hand dat ik niet meer zo actief ben. Ik wist het antwoord niet, althans ik wist het diep van binnen wel, maar durfde ik het niet uit te spreken. Ik ontkende en bleef ontkennen. Ik weet het niet bleef ik zeggen.

Een week later kreeg ik diezelfde vraag weer.. ik heb het gevoel dat ik gefaald heb en de tranen vloeide over mijn wangen terwijl we in een restaurant zaten. Ik heb gefaald herhaalde ik weer. Ik heb gezegd dat ik nooit meer dik zou zijn, dat ik nooit meer in dit schuitje wil zitten. Hoe kan ik anderen motiveren als ik mijzelf niet eens meer gemotiveerd krijg? Ik heb continue vreetbuien, denk alleen maar aan eten, heb nergens zin in, schaam me kapot. Ik weet niet meer wat ik moet doen.

Het eerste wat er gebeurde waren lieve knuffels en warmte om me heen. Ik kreeg heel veel liefde en warme woorden toegereikt. Je bent meer dan een getal op de weegschaal lieve Sou. Je bent ook nog Souhela, de warme, lieve, zorgzame, knappe Souhela. Je moet niet vergeten welke prestaties je hebt geleverd en hoe hard je elke dag nog werkt om je doelen te bereiken. Jij bent zo sterk en dit gaat jou nog STERKER maken. BAM, nog meer tranen vloeiden over mijn wangen.. maar tegelijkertijd voelde ik zoveel kracht van binnenuit komen. Zoveel energie. Ja, ik kan dit dacht ik. Ze hebben gelijk, ik ben meer dan dat getal. Mijn innerlijke kracht was getriggerd. Ik voelde het opeens weer.

De dagen erna liet ik het gesprek met mijn vriendinnen bezinken. Ik besloot om dit keer gericht te gaan af te vallen, ik wilde eerst uitzoeken wat er met mijn lichaam aan de hand is voordat ik weer teleurgesteld zou worden. Ik was dankbaar, dankbaar voor de lieve meiden om mij heen, die me op het juiste moment lief wisten te  hebben en konden motiveren tegelijkertijd!

Die maandag erop (29 juni) besloot ik echt acties uit te zetten. Per 1 juli wilde ik beginnen met een voedingsschema. En daarvoor wilde ik contact zoeken met een alternatieve geneeswijzer. Ik wilde niet meer bij de huisarts langsgaan, want geholpen voelde ik me toch niet. Zo kwam ik uit bij Spirit & Touch. Een natuurgeneeskundige praktijk, waar adviezen worden gegeven om je gezondheid te kunnen verbeteren. Ondertussen had ik ook een bloedonderzoek laten doen bij Huidkliniek Dreamskin, om ook zo achter bepaalde tekorten, toleranties en afwijkingen te komen.

Gelukkig kon ik al heel snel terecht bij Spirit and Touch! Tijdens mijn intake werden mijn klachten besproken en werd mijn lichaam gecontroleerd. Nog geen eens na vijf minuten kon ze mij al vertellen dat mijn milt, darmen en maag geheel uit energie zijn. Ik had geen energie om überhaupt eten te kunnen verbranden. Ik kon wel eten, maar mijn lichaam kon het niet verbranden. Mijn lichaam was energieloos, uit balans, vermoeid. Het heeft een grote klap gekregen toen ik stopte met sporten nadat ik zo lang had gesport (van sporten krijgt je lichaam namelijk energie), gevolgd door een zwangerschap. Het stressgehalte in mijn lichaam was ook niet aan de lage kant,  ze vertelde me dat ons milt uit balans raakt als je veel piekert, nadenkt en of verdrietig bent. Verscheidene factoren die op hormonaal (en afvalgebied) dus een belangrijke rol spelen in mijn lichaam. Deze moesten worden behandeld en ik moest thuis aan de slag met beweging en zoveel mogelijk warm voedsel (het lichaam verbrandt koud eten moeilijker dan warm eten).

Deze elementen nam ik direct mee in het opstellen van mijn voedingsschema. Ik heb mezelf zes maanden de tijd gegeven om gezonder, fitter en gelukkiger te worden en te zijn.  Op social media hebben jullie hier direct niet veel van gezien, omdat ik dat nu in de blog met je wilde delen!

Ook de resultaten van mijn bloedonderzoek konden opheldering geven in de periode waarin ik niet afviel. Mijn schildklier hormoon scoorde heel laag, mijn vrouwelijk hormoon heel hoog. Mijn hormonen waren uit balans. Diverse vitamines en mineralen had ik tekort, mijn stresslevel hoog en mijn lichaam kon bepaalde voeding niet verteren. Het enzym proteasen, welke het lichaam helpt eiwitten af te breken en om te zetten tot bouwstenen om daarmee het lichaamsweefsel te onderhouden scoorde enorm laag. Mijn darmen waren tolerant voor tarwe en lactose, eigenlijk alles wat van de koe komt. Deze drie (hormonen, stress en vertering) waren hier de boosdoeners.

Voor mij een hele eyeopener! Mijn lichaam was echt uit balans. Diverse organen en activiteiten die weinig energie hebben om hun activiteiten uit te kunnen voeren. Het was tijd om gericht aan de slag te gaan om resultaten te kunnen boeken voor mijn gezondheid, want uiteindelijk is dat het allerbelangrijkste!

Nu, vandaag 17 juli 2020, ben ik alweer bijna drie weken aan de slag met mijn voedingsschema. Het gaat goed, ik beweeg weer (regelmatig en structureel 4x per week), ik eet weer gezond en vermijd wat niet goed is voor mijn lichaam- en afvalproces. Lactose heb ik links laten liggen en vervangen door lactosevrije producten. Tarwe vervangen door spelt. Koude maaltijden vervangen voor warme maaltijden overdag en ik probeer vooral weer te genieten van het feit dat mijn lichaam in progress is.

Dit laatste is heel erg moeilijk geweest. Ik voel me een soort van beginner, maar ben het eigenlijk niet. Ik ben hier al geweest, ik weet hoe het voelt om fit te zijn, ik weet hoe het is om die strijd te leveren, ik ben het aan het herbeleven. En het allerbelangrijkste; ik vecht weer tegen de kilo’s, voor mijn GEZONDHEID alhamdoulilah. Het maakt niet uit dat ik deze strijd opnieuw moet leveren, alles gebeurt namelijk met een reden, maar ik weet hoe het voelt om opnieuw te moeten beginnen en die eindeloze strijd te moeten leveren en dat gevecht te moeten voeren.

En daarom, daarom komt er binnenkort iets moois aan. Iets waarmee ik je nog meer hoop te inspireren.

Stay tuned!

Een lange weg bewandeld met veel obstakels, maar nu een pad met verlichting in sha Allaah. Sousou is mijn bedrijf, mijn tweede baby. Voor nu hoop ik dat ik je wat meer duidelijkheid heb gegeven omtrent mijn journey, waar ik stond, waar ik sta en waar ik naartoe wil. Ik ben het gezicht van Sousou, maar dat betekent niet dat ik perfect moet zijn om jou te kunnen helpen, jou te kunnen inspireren en te begeleiden. Juist omdat ik weet hoe het is, begrijp ik je beter en hoop ik je nog beter te kunnen helpen. Deze struggle heeft en maakt mij elke dag weer sterker en dat, dat is de kracht waar we aan het einde van de tunnel dankbaar en trots op kunnen zijn!  WE GOT THIS!

Liefs, Sousou

(Sidenote: Ik ben totaal niet ondankbaar geweest voor de zwangerschap die ik heb gekregen. Alle zwangerschapskwaaltjes horen er nu eenmaal bij. Ik had het alleen moeilijk met mijzelf en de verandering die mijn lichaam doormaakte. Als iemand met een zwaar verleden, was het enorm moeilijk om mijn lichaam te zien veranderen, maar ik ben Allaah ta3ala dankbaar voor het kind dat hij ons geschonken heeft, het is een waar geschenk alhamdoulilah. Moge Allah swt elke vrouw zegenen met een voldragen zwangerschap en een gezond nageslacht in sha allah)

151 REACTIES

 1. Wow, wat een journey. Sterk hoe je ondanks alles de focus blijft opzoeken en er weer voor gaat. Je staat op en probeert het nog een keer. Dat is de weg naar succes. Ik blijf je volgen en inspiratie putten uit jouw posts. Dankjewel voor het delen. Ik wens je alle kracht en succes toe. Dit kan jij!

 2. Wat knap dat je blijft doorgaan. Ik ben zelf ooit van 120 naar 80 kilo afgevallen en ben nu 95 kilo.
  Ik probeer weer terug te gaan naar het tijd waarin ik 80 kilo woog. Motivatie is er maar 40 procent en the struggle is real.

  Ik vind het fijn dat je toch alternatieve wegen benaderd om je doelstellingen te behalen. Neem ons hierin mee zodat we inspiratie kunnen opdoen!
  Xoxo

 3. Waauw? wat heb ik toch veel bewonderingen voor jouw wilskracht, jouw positieve drive in het leven en voor JOU als persoon! Mooi mens zowel van buiten, als van binnen! Keep going power vrouw! Dikke kus en een mega grote warke knuffel van mij ???

 4. Wauw. Het is zo mooi hoe eerlijk jij over alle ups en downs bent die bij deze journey horen. Vaak wordt alleen het mooie aspect van dit proces vergroot. Terwijl dit er ook bij hoort en hier nauwelijks over gesproken wordt. Dit is wat mij juist zo enorm motiveerd. Bedankt voor de eerlijkheid, de motivatie en jij mag trots zijn. Keep on loving yourself and keep on praying. Moge Allah subhana wa ta ala alles voor jou mogelijk maken wat jou hart begeet

 5. Thanks a lot for providing individuals with an exceptionally memorable possiblity to read articles and blog posts from this web site. It is always very brilliant and as well , full of fun for me personally and my office acquaintances to search your website no less than three times in a week to see the fresh things you have. Not to mention, we are certainly happy considering the powerful inspiring ideas you give. Certain two areas in this post are clearly the most beneficial we have ever had.

 6. I actually wanted to develop a comment to be able to express gratitude to you for all of the superb tips you are sharing at this website. My time consuming internet investigation has finally been paid with brilliant points to share with my contacts. I would assert that most of us readers are quite blessed to live in a perfect network with many brilliant people with great opinions. I feel rather blessed to have encountered your web site and look forward to really more fun minutes reading here. Thanks once more for everything.

 7. I not to mention my guys came reading the nice information located on your web site and so suddenly developed a terrible suspicion I had not thanked the blog owner for those tips. These women ended up certainly very interested to learn all of them and have in truth been making the most of those things. Thanks for really being considerably kind and also for picking varieties of incredible ideas millions of individuals are really desperate to be informed on. My sincere regret for not saying thanks to you sooner.

 8. Thanks for all of your labor on this blog. Ellie loves conducting research and it is easy to understand why. Many of us know all relating to the dynamic ways you convey both useful and interesting strategies on this blog and invigorate participation from visitors about this concern plus my daughter has always been learning a great deal. Take advantage of the remaining portion of the year. Your doing a good job.

 9. I precisely wanted to thank you so much yet again. I do not know the things I might have followed in the absence of the secrets shown by you regarding this concern. It had been an absolute traumatic matter for me, nevertheless taking note of a new professional form you solved the issue took me to jump with delight. I will be happier for the guidance as well as hope you comprehend what a great job you are putting in educating the others through the use of your site. More than likely you have never come across any of us.

 10. I intended to draft you a tiny remark to help give thanks over again for these pleasant tips you have documented above. This is certainly seriously generous with you to offer publicly all that a few people might have supplied for an electronic book to get some dough for themselves, mostly given that you might well have done it if you desired. The ideas as well worked like the easy way to understand that other people have similar interest similar to my personal own to see more around this condition. I’m certain there are a lot more fun instances up front for folks who looked over your site.

 11. I precisely had to appreciate you once more. I am not sure the things I would have carried out in the absence of the entire basics provided by you concerning that question. This has been a very troublesome matter for me, but considering a well-written form you solved the issue took me to cry over delight. I will be happier for your advice and in addition expect you really know what a great job that you are carrying out educating people thru your webpage. I’m certain you have never come across any of us.

 12. A lot of thanks for each of your work on this web site. My niece take interest in participating in internet research and it’s simple to grasp why. A lot of people know all about the compelling way you create practical suggestions via the blog and even attract contribution from the others on the concern so my princess has been learning a whole lot. Take pleasure in the rest of the new year. Your conducting a very good job.

 13. I needed to write you a bit of word to help give many thanks once again over the incredible opinions you’ve shared here. It is so shockingly generous of you giving extensively just what many of us would’ve advertised as an ebook in order to make some money on their own, and in particular given that you could possibly have done it if you ever desired. The smart ideas additionally served to be the fantastic way to understand that the rest have the identical zeal really like my own to figure out much more with regard to this problem. I am certain there are millions of more enjoyable times ahead for folks who look into your site.

 14. I am often to running a blog and i actually respect your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your site and maintain checking for brand spanking new information.

 15. Oh my goodness! an incredible article dude. Thank you Nevertheless I am experiencing difficulty with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss downside? Anybody who knows kindly respond. Thnkx

 16. There are actually a lot of particulars like that to take into consideration. That may be a nice level to bring up. I supply the thoughts above as normal inspiration however clearly there are questions like the one you bring up the place crucial thing will probably be working in honest good faith. I don?t know if finest practices have emerged round issues like that, however I’m sure that your job is clearly recognized as a good game. Both girls and boys feel the impact of just a second抯 pleasure, for the remainder of their lives.

 17. Can I simply say what a relief to seek out somebody who actually is aware of what theyre speaking about on the internet. You undoubtedly know how to convey an issue to gentle and make it important. More individuals need to learn this and understand this side of the story. I cant consider youre not more common because you undoubtedly have the gift.

 18. There are some interesting time limits on this article but I don抰 know if I see all of them middle to heart. There may be some validity but I’ll take maintain opinion till I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as well

 19. The subsequent time I read a blog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I do know it was my option to read, however I really thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about one thing that you could fix should you werent too busy looking for attention.

 20. A powerful share, I just given this onto a colleague who was doing just a little analysis on this. And he in fact bought me breakfast as a result of I found it for him.. smile. So let me reword that: Thnx for the treat! But yeah Thnkx for spending the time to debate this, I really feel strongly about it and love studying extra on this topic. If attainable, as you become expertise, would you thoughts updating your blog with extra particulars? It’s extremely useful for me. Huge thumb up for this weblog post!

 21. Spot on with this write-up, I actually assume this website wants way more consideration. I抣l in all probability be once more to read much more, thanks for that info.

 22. There are actually a whole lot of details like that to take into consideration. That could be a nice level to carry up. I offer the ideas above as general inspiration however clearly there are questions just like the one you convey up where a very powerful thing might be working in sincere good faith. I don?t know if best practices have emerged round things like that, but I’m sure that your job is clearly identified as a fair game. Each girls and boys feel the influence of just a moment抯 pleasure, for the rest of their lives.

 23. The subsequent time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my choice to learn, but I really thought youd have one thing fascinating to say. All I hear is a bunch of whining about something that you would fix when you werent too busy looking for attention.

 24. I抦 impressed, I need to say. Really rarely do I encounter a weblog that抯 both educative and entertaining, and let me inform you, you may have hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the problem is one thing that not sufficient individuals are talking intelligently about. I am very blissful that I stumbled throughout this in my search for something relating to this.

 25. I together with my pals came studying the best tricks from your site then all of a sudden I had a horrible feeling I had not expressed respect to the website owner for those secrets. These ladies appeared to be for that reason very interested to study all of them and have now certainly been taking pleasure in those things. Thank you for indeed being considerably kind and then for using varieties of extraordinary information millions of individuals are really desirous to be aware of. My honest regret for not expressing appreciation to you sooner.

 26. My spouse and i felt quite contented that Albert could round up his survey through the entire precious recommendations he got while using the web page. It is now and again perplexing to simply possibly be offering key points which often many others have been selling. And now we remember we have got you to be grateful to for this. All of the explanations you have made, the straightforward web site navigation, the relationships your site make it easier to promote – it’s many awesome, and it’s really assisting our son and our family reckon that this concept is pleasurable, and that is incredibly serious. Thanks for all the pieces!

 27. My husband and i have been absolutely comfortable when Chris could do his researching by way of the precious recommendations he gained from your weblog. It is now and again perplexing just to be giving out thoughts which often some others might have been making money from. And now we discover we have got the writer to be grateful to for that. Those illustrations you’ve made, the simple site menu, the friendships you will make it possible to engender – it’s got most terrific, and it is helping our son and our family feel that the topic is fun, and that is really fundamental. Thanks for all!

 28. Needed to create you that very small remark in order to thank you very much yet again regarding the great principles you’ve provided above. It is certainly generous with you to deliver freely what numerous people would’ve supplied for an ebook to help make some dough on their own, principally given that you could possibly have tried it in the event you wanted. These inspiring ideas in addition worked as a great way to realize that the rest have the same interest really like my personal own to learn a great deal more with reference to this issue. Certainly there are numerous more pleasurable times in the future for people who discover your site.

 29. A lot of thanks for all your valuable hard work on this website. Betty loves carrying out research and it’s really obvious why. My spouse and i notice all relating to the compelling ways you deliver very useful steps by means of your web site and as well as foster response from other individuals on the point then our favorite girl is certainly being taught a great deal. Take advantage of the rest of the new year. You’re conducting a first class job.

 30. I would like to convey my affection for your kind-heartedness supporting folks that really want help on this situation. Your real dedication to getting the solution all over came to be wonderfully valuable and have really empowered others just like me to arrive at their pursuits. Your insightful suggestions means much to me and far more to my office colleagues. Regards; from all of us.

 31. I have to show appreciation to you just for bailing me out of this particular situation. Right after browsing through the search engines and finding views which were not helpful, I figured my life was gone. Being alive minus the strategies to the difficulties you have fixed all through your good report is a serious case, and those which might have adversely damaged my entire career if I hadn’t encountered your website. That understanding and kindness in maneuvering everything was invaluable. I don’t know what I would have done if I had not discovered such a stuff like this. I can now look forward to my future. Thank you so much for the specialized and sensible help. I will not think twice to refer your web page to anyone who needs and wants tips on this problem.

 32. I simply had to appreciate you all over again. I do not know the things I might have gone through without the actual basics shared by you about such area. It absolutely was a very hard case for me personally, but finding out the specialized approach you solved that made me to jump with gladness. I am grateful for this assistance and in addition sincerely hope you are aware of a powerful job that you’re undertaking training the rest through your web site. I am certain you’ve never encountered any of us.

 33. I precisely needed to thank you so much yet again. I am not sure the things I would have accomplished in the absence of these strategies contributed by you concerning this subject. It had become an absolute terrifying problem in my position, but spending time with a specialized style you treated that forced me to cry with delight. Now i am happier for this work and as well , have high hopes you really know what an amazing job you are always doing instructing other individuals with the aid of your website. I know that you haven’t met any of us.

 34. I and my guys came viewing the nice tips from your web page and then instantly developed a terrible suspicion I never thanked the web site owner for those techniques. Those ladies were definitely totally excited to read all of them and have now actually been tapping into them. Appreciate your turning out to be so helpful and for deciding upon varieties of important things millions of individuals are really needing to be aware of. My sincere apologies for not saying thanks to you sooner.

 35. I precisely had to say thanks again. I’m not certain the things that I would’ve handled in the absence of the type of methods documented by you on that theme. This has been an absolute frightful crisis for me personally, however , finding out this professional strategy you handled it made me to jump over happiness. I will be happier for your information and as well , expect you really know what an amazing job that you’re accomplishing training the rest through your web blog. I’m certain you have never met all of us.

 36. I enjoy you because of all of the effort on this blog. My daughter delights in carrying out research and it is easy to see why. A number of us learn all concerning the compelling tactic you render insightful tricks on your blog and boost participation from the others on the area so my princess is certainly starting to learn a lot. Have fun with the remaining portion of the year. Your carrying out a wonderful job.

 37. I wanted to create you that very small note just to thank you so much again for your wonderful techniques you have provided on this page. It is so incredibly generous of you to make without restraint all a number of people might have distributed as an e book to earn some profit on their own, certainly now that you could have tried it in the event you decided. The creative ideas additionally acted to become easy way to fully grasp other people online have the same dream similar to mine to realize good deal more on the topic of this condition. I’m certain there are millions of more fun sessions ahead for those who read your blog.

 38. I needed to put you a very small remark in order to thank you very much as before just for the unique ideas you’ve shown on this website. It is extremely generous of you to allow publicly what exactly many of us could have distributed as an e book in making some dough on their own, specifically now that you could have tried it in the event you considered necessary. The suggestions additionally served to provide a easy way to fully grasp that many people have a similar fervor just like my very own to see lots more related to this matter. I think there are many more pleasurable occasions up front for people who start reading your blog post.

 39. I simply wanted to make a brief message in order to appreciate you for all the precious suggestions you are writing at this website. My incredibly long internet lookup has now been honored with sensible ideas to write about with my two friends. I would repeat that many of us site visitors are unquestionably blessed to exist in a fantastic network with many marvellous individuals with very helpful secrets. I feel truly fortunate to have encountered the web pages and look forward to plenty of more excellent times reading here. Thanks a lot once again for a lot of things.

 40. Having read this I believed it was rather e부달

  nlightening. I appreciate you finding the time and effort to put this content together. I once again find myself personally spending a lot of time both reading and leaving comments. But so what, it was still worth it.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here