My weightloss journey

Hi, wat leuk dat je mijn artikel leest. Graag wil ik mezelf even voorstellen mijn naam is Youssra en ik ben 23 jaar.  Ik ben student HBO Sociaal Juridisch Dienstverlening. Daarnaast werk ik 3 keer per week als Office Assistant bij een anti discriminatiebureau.

In dit artikel ga ik het hebben over hoe ik 13 kilo ben afgevallen en hoe ik precies sport ondanks mijn beperking.

Achtergrond

Zolang ik me kan herinneren heb ik problemen met mijn gewicht. Ik heb allerlei manieren geprobeerd om af te vallen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het frustrerend werkt aangezien ik door mijn beperking niet elke sport zomaar kan doen.

Ik ben via een diëtist begonnen met het koolydraatarm dieet. Ik ben toen 4 kilo afgevallen. Alleen is het zo dat een dieet een tijdelijk werking heeft.

Daarom heb ik contact met Souhela opgenomen voor hulp bij het aanleren van een gezonde leefstijl. Want jezelf een gezonde leefstijl aanleren kan je voor de rest van leven gebruiken.

Balans voeding en sport

Als je wilt afvallen is het belangrijk om een goede balans tussen voeding en sporten te vinden. Mocht je net als ik in een rolstoel zitten en je het lastig vinden met een balans te vinden schaam je er niet voor om hulp te vragen. Het is niet erg om hulp te vragen.

Wat belangrijk is met een gezonde leefstijl aanleren is dat je geduld nodig hebt. Het is belangrijk om jezelf de tijd te gunnen om nieuwe (gezonde) producten uit te proberen.

Ben je een keer een maand minder afgevallen? Geef niet op en kijk naar het totale resultaat.

Ik sport zelf 3 keer per week. 2 keer per week volg ik personal training met Souhela en 1 keer per week volg ik een les reddingszwemmen. Personal training vind ik heel erg leuk om bij Souhela te volgen. Wat ik fijn vind met het personal training en de hulp bij voeding is dat Souhela mij positief benaderd. Doordat Souhela mij positief benaderd merk ik dat ik heel erg gemotiveerd ben om te gaan sporten en vindt ik het oprecht leuk om te sporten.

Wat betreft de begeleiding met voeding merk ik dat ik het fijn vind dat er veel variatie in de schema is.

Nu ik 13 kilo ben afgevallen merk ik dat ik qua uiterlijk veel ben veranderd. Niet alleen uiterlijk maar ook innerlijk merk ik dat ik veel positiever ben.

Ik heb een streefgewicht en nu ben ik bezig om het streefgewicht te halen.